1. Första inlägget

Hey there rockstar! 😀

Äntligen är dagen kommen då jag drar igång mitt bloggande, det känns superkul! I många år har jag varit sugen på att börja blogga, men aldrig riktigt kommit igång. Jag har alltid fungerat på så sätt att om jag inleder någonting så vill jag också göra det ordentligen. Jag gillar inte att gå in halvhjärtat, och har heller inte för avsikt att göra det med den här bloggen.

I det första inlägget så tänkte jag börja med att ge er min syn på träning. Jag tror det är en bra start så ni kan se vad det är för filur som ni har att göra med 🙂

Det här kommer att låta sååå klyschigt, men jag tycker att all form av träning ska handla om att få en att må bättre psykiskt. På den här punkten tror jag de flesta håller med mig. Men jag vet att det också finns de som menar att träning är någonting som ska få en att må bra fysiskt. Superbra om det är så, men det behöver nödvändigtvis inte vara så.

Hur man väljer att se på träning är upp till en själv, och de som hävdar att det ska handla om att må bättre fysiskt, mår säkert också väldigt bra psykiskt när det väl känner sig kry i kroppen. Men det behöver inte vara allas stora drivkraft. För vissa kan det betyda mer att vinna tävlingar, lyfta tungt eller kanske bara se bra ut i spegeln. Borde de ändra sina värderingar? Nej, självklart inte. Alla fungerar och tänker annorlunda och det är någonting som man får lära sig att leva med, annars får man det bara jobbigt själv.

För mig spelar det ingen roll vad som motiverar dig, utan det som är viktigast är att du själv vet vad som motiverar dig så du kan börja se på din träning på ett sätt som får dig att må bra och även så att du kan maximera din träning åt det håll som är rätt för dig. Kanske är din drivkraft att bli och känna dig stark? Då gör du bästa i att träna som strongman, styrke- eller tyngdlyftare gör. Är din drivkraft istället att känna dig allmänt atletiskt tränad? Då behöver du bredda din träning och förutom styrka även satsa på att lägga in funktionell träning, konditionsaktiviteter och om du är lika naturligt vig som mig, även en del smidighetsträning 😛

Jag kan säga att det tog mig en herrans massa år innan jag listade ut min drivkraft. Jag älskar att utvecklas. Det behöver inte vara just styrke- eller muskelbaserat utan jag gillar även att utveckla min kondition. Ett system som jag kör efter är att jag sätter upp ett mål som är aningen klurigt att nå, och sedan sätter jag igång att arbeta mot det. Det som är min drivkraft och som får mig att må bra är själva utvecklingsprocessen i vilket jag behöver lista ut hur jag ska gå tillväga och sedan pressa mig själv att lyckas. Jag älskar denna kamp mot mig själv!

Har du kommit på vilken din drivkraft är? Och om du har, dela gärna med dig 🙂

Ha det toppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.