2. Att göra dagen till sin bitch

Hallå där awesome!

Det kändes superkul att komma igång igår och det är med stor entusiasm som jag sitter och skriver nu, även om vädret är lite sisådär. Haha nu vet ni att jag är svensk i alla fall, är man svensk så måste man alltid få in lite om vädret 😝
Idag så tänkte jag prata om ett fenomen som jag har börjat lagt märkte till efter jag läste boken ”The 5 secound rule” av Mel Robbins. Mel är en av mina stora idoler och är i dagsläget en av världens mest bokade föreläsare. Just innan hon började bli känd, för ungefär fem år sen, så gav hon ett TED-talk vilket fångade mitt intresse. Föredraget har sedan dess blivit ett av det mest tittade på TED- talk någonsin med nästan 10 miljoner views. Om ni har lust att se det så kan ni hitta det här: https://www.youtube.com/watch?v=Lp7E973zozc

Hon har en teori att om du vill bli framgångsrik inom någonting, det spelar ingen roll vad det kan tänkas vara, så är din framgång proportionell mot hur mycket du kan lyckas gå emot dina känslor och göra det som behöver göras, även fast det känns jobbigt i stunden. Hon menar att genom att utföra små dagliga ”action of everyday currage” då man gör någonting som man inte känner för så kommer man successivt att skapa en vana av att inte låta ens känslor kontrollera vilka sorts resultat som man producerar.

En sak som hon nämner i boken är den positiva inverkan som ett litet beslut om hur du startar din dag kan ha. Jag har testat detta flera gånger och jag måste säga att de dagar som jag lyckas ta detta beslut är det fantastiskt vad mer produktiv och i övrigt lyckad den dagen också blir.

Det lilla beslutet som jag pratar om är att du ska ställa din väckarklocka på 30minuter tidigare än du brukar och sedan gå upp direkt när den ringer. Nu kanske du tänker ”jaha, det var ju inte direkt någon supergrej han kom med” men följ med mig lite till så ska jag säga varför detta lilla beslut kan ha en så stor inverkan.

img_0432

En dag när jag lyckades trotsa väckarklockan och ta mig upp 30 minuter tidigare 🙂

Anledning är den att när du ställer din väckerklocka tidigare än vanligt så är det också en stor chans att du inte är så himla sugen på att gå upp när den ringer, speciellt inte när du vet om att du faktiskt kan sova i 30 minuter till. Men det är här du har din chans. Dagen kommer att försöka vinna över dig, men genom att gå emot dina känslor och faktiskt stiga upp så har du vunnit. Du har gjort dagen till din bitch och skapat alla förutsättning för att den också kommer fortsätta vara det. Du också börjat bygga på vanan om att kunna fatta jobbiga beslut och fullfölja dem, utan att låta dina känslor motverka dig.

Hoppas du får dig en härlig dag, men imorgon så kommer jag inte behöva hoppas, för då vet jag att din dag kommer bli awesome 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.