8. En regnig cykeltur och hur du boostar din motivation

Hej vinnare!

Idag öser regnet ner här i Linköping, och kalla mig galen, men jag har märkt att när det är dåligt väder så är jag mycket mer trött när jag vaknar!

Det blev en sen frukost idag och absolut inte någon Hälsofit frukost, utan den bestod av stekt och kryddad nötfärs som jag hade glömt framme natten innan 😛 Jag får ta igen de missade kolhydraterna senare 😛 “Frukosten” avnjöts till Sofies (och kanske även mitt :P) favoritprogram – Ellen. Det går helt enkelt inte att se på det programet utan att bli glad. Många gånger kommer jag på mig själv med att le som ett litet barn när hon ger iväg presenter, haha!

När programet tog slut cyklade jag och Sofie in till Expressohouse för att sätta oss och arbeta lite. Cykelturen blev ett fjasko. Vi hade snyggt planerat att jag skulle skjutsa Sofie på pakethållaren medan hon höll ett paraply över oss båda. Men efter cirka 50m så vände sig paraplyt ut och in och gick sönder, och när vi kom fram till expressohouse så var vi båda två dyngsura rätt igenom, suck!

awesomeperson

På cafet så gjorde jag någonting som jag inte gör alldeles för ofta, och som jag rekommenderar människor att göra om de känner att de någon gång börjar tappa motivationen, nämnligen att ställa frågor till sig själv, tänka efter och sedan skriva ned vad man kommer fram till. Det finns massa olika anledningar till varför ens motivation kan minska, och det funkar inte alltid med att “ta i hårdare” eller “push it through” som alla motivations citat och videos säger åt en att göra. Ibland så blir visionen om vart man önskar nå suddig, och man kan behöva påminna sig själv om vad det är man vill uppnå, analysera varför visionen börjar bli otydlig eller kanske komma på någon ny lösning på hur man ska gå tillväga för att lyckas nå dit man vill.

När jag gör den här övningen så är alltid min första fråga: Vilka frågor är viktiga att jag ställer mig själv?  Och idag så dök dessa frågor upp på pappret:

Vad anser jag att det innebär att vara framgångrik, och vad är det jag strävar efter?
Varför börjar min motivation att dala?
Vad behöver jag göra för att återfå motivationen?
Vad behöver jag göra för att Hälsofit ska växa i snabbast möjliga takt?

Flera timmar senare när jag hade svarat på dessa frågor och alla följfrågor som dykt upp, så kände jag mig återigen motiverad och mer klarsynt över mina egna värderingar samt vad det är jag önskar uppnå. Så gör jättegärna den här övningen om du känner att din motivation, inom något specifikt områden, börjar sjunka.

Aaaand – Be kind to one another 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.