3. Varför gymmet äger!

Hey killer!

Idag är jag tidigt uppe och skriver, det är mycket att hinna med idag! Jobb, träning, ett par möten och snart kommer en lagkompis och hämtar upp mig då vi har bortamatch mot Norrköpings tennisklubb. Önska mig lycka till 🙂

Hela min uppväxt bestod mer eller mindre av idrott. Om det inte var några fotbolls eller hockeyträningar som jag skulle iväg på så sysselsatte jag mig med tennis, innebandy, slalom, simning eller den absoluta favoriten, landhockey. Min mamma brukar säga att det var med nöd och näppe som hon lyckades fick mig att komma in och äta och när jag väl satt vid matbordet så kastade jag i mig maten för att snabbt kunna komma iväg igen. Haha, duracell kanin deluxe 😀

Men även fast jag vuxit upp med massa olika sporter måste jag ändå säga att jag har en extra kärlek för att styrketräna med vikter. Det finns inte (enligt mig 😝)någon annan idrott som är så ärligt, enkelt och tydlig. Jag älskar ärligheten med att du aldrig kan strosa in i gymmet och prestera ett bra pass, för vikterna kommer aldrig att vilseleda dig som en felspark i krysset eller en ”hole in one” kan. Enkelheten med att du inte behöver ha någon medfödd talang för att lära dig att lyfta och att du inte heller behöver ha något speciell utrustning, utan alla lyfter på samma villkor. Och tydligheten med att du alltid får klara besked om det du gör levererar resultat eller inte, om du inte får resultat så är det så pass simpelt att det är någonting du inte gör rätt och behöver ändra på.


Ett underbart grissett 😀

Men även om gymmet är grymt på alla de punkter som jag nyss tog upp så har jag inte än sagt vad som är det absolut bästa med att styrketräna med vikter och vad som ingen annan idrott kan bistå med i samma nivå. Okej håll i er nu 😝, för vad det är, är möjligheten att dag ut och dag in få möjligheten testa din viljestyrka och att gång på gång få undersöka hur långt som du klarar av att pusha dig själv när både kroppen och sinnet skriker åt dig att sluta. När du väl har gjort det här hundratals gånger så börjar sakta en trygghet att växa fram, en trygghet i att än hur förbannat jobbig en situation är så kommer du ändå att klara av att stå emot den!

Ha det toppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.